INSPIRA ARRELS, UN PROJECTE CULTURAL I SOLIDARI LIDERAT PER DONES I AMB ACCENT EN LA DIVERSITAT

Neix per la necessitat de comunicar, integrar i apropar comunitats a través de la cultura.

Impulsa i dona a conèixer la cultura contemporània d’arrel, la música i les arts escèniques des d’una mirada intercultural, inclusiva i responsable.

Inspira per crear a través de l’art i visibilitza el talent i la creativitat. És escenari d’expressió i de participació on s’expliquen històries amb ànima, tot interpel·lant el pensament crític positiu. És altaveu de missatges positius de confiança, responsabilitat, tolerància i unió.

La seva acció solidària dona suport a l’ocupabilitat i apropa la cultura també a persones de col·lectius amb risc d’exclusió social, en situació de vulnerabilitat i amb capacitats diverses.

‘Inspira Arrels’ treballa perquè la cultura sigui el mitjà que faciliti la inclusió, l’acompanyament i la transformació social, eliminant els obstacles perquè les persones en situació de vulnerabilitat hi puguin accedir. Vol una societat més inclusiva, diversa, participativa i justa en benefici de tota la ciutadania. Considera que la cultura és un dret, dignifica la persona i normalitza la seva inclusió plena a la societat. Creu en el poder transformador de la cultura com a motor de canvi social i individual.

A partir de les arts, la cultura i la dinamització sociocultural ‘Inspira Arrels’ dissenya programes dirigits a tots els públics, on les persones amb risc d’exclusió social, dificultat d’aprenentatge i altres trastorns conductuals són protagonistes i, alhora, receptors.

‘Inspira Arrels’ intervé l’espai públic i el patrimoni cultural material i immaterial amb l’objectiu d’organitzar festivals i recreacions històriques com la Festa Cultural d’Època a la Salut, d’organitzar programacions musicals i escèniques al cicle ‘Drets’ i al programa ‘Fem barri, fem comunitat, fem cultura’, incloent-hi la Festa de les tres Cultures i tallers als centres cívics. El programa ‘Educa Cultura’ intervé a les escoles per desenvolupar l’esperit crític i generar canvis, treballar valors i despertar consciència social i el programa ‘Calma’ incorpora la relaxació, la meditació i la respiració.

Programes

Festa Cultural d'època

Tornem al passat des del Santuari de la Salut amb una programació de música, arts escèniques i activitats culturals, lúdiques i educatives.

Cicle Drets

Gitanos, refugiats, persones diverses,... els dediquem un cicle de programacions artístiques en diferents equipaments de la ciutat per reconèixer els drets que tenim.

Fem barri, fem comunitat, fem cultura

Festa de les tres cultures, tallers de danses del món i folk i altres activitats artístiques als Centre Cívics de Sabadell.

Educa Cultura

Les programacions artístiques als centres educatius estaran orientades a desenvolupar l’esperit crític per generar canvis, posant a reflexió temes com el bulling i la diversitat cultural, treballant valors i despertant la consciència social.

Calma

Volem portar “la calma” a les persones, en especial a nenes i nens amb dificultats en l’aprenentatge i en risc d’exclusió social.

Amb el suport de:

Membre adherit a:

Col·laboradors institucionals: