Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Festa dels Drets Humans en català

10 de desembre de 2023 / 18:00

Plaça Argub de Sabadell | Activitat Lliure |

Commemorem el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Encetem la primera edició de la FESTA DELS DRETS HUMANS EN CATALÀ el pròxim diumenge 10 de desembre a les 18h. en el Parc de Catalunya (Plaça Argub) de Sabadell. Activitat dins del marc del nostre CICLE DRETS i per commemorar el ‘75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans’. 

‘El cant dels ocells’, ‘Corrandes d’exili’, ‘Toc de castells’, ‘Cant per tot el que no te veu’ i ‘Cha’am’ son algunes de les cançons que sonaran abans i en el concert del Roger Andorrà d’Electrogralla.

Una proposta que veu de l’arrel i que fusiona diferents estils i cultures; posant en valor la identitat catalana ‘sense tints polítics’ per preservar, promoure i difondre el nostre patrimoni cultural. Alhora que aposta pel poder transformador de la cultura, com a eina facilitadora d’una cohesió social més gran i millor que fomenta l’intercanvi i afavoreix la convivència, visibilitzar la diversitat i reivindicar els Drets Humans.

ARTISTES DE LA FESTA:

ROGER ANDORRÀ

Melodies com el Toc de castells, el Virolai, una sardana o un pasdoble de Patum arriben sota un nou filtre conceptual punyent i transgressor. Una gralla que viatja cap a l’electrònica de la mà d’ ELECTROGRALLA, interpretat pel Roger Andorrà que ens presentarà en concert el seu darrer treball ‘Empelt’.

DUO ATHRODELL

Canviar el so de la guerra amb el de la música per difondre l’intercanvi cultural és l’objectiu del Duo Athrodell, la parella siriana formada pel guitarrista Ahmad Dyab i la Soprano Aseel Massoud.

TÀNIT NAVARRO

Tànit Navarro al cant i Maria Aguilera a la guitarra ens oferiran algunes de les seves cançons que beuen de l’arrel popular i de la seva sensibilitat per donar veu a qui no et veu. Música que cuida i emociona.

ADIL AMRANI

Adil Amrani artista nascut a Larraix, va estudiar música en el Conservatori del mateix poble. Cantant especialista en el llaüt i la percussió, ha fet molts concerts a Espanya, Marroc i pràcticament tota Europa. Resideix a Catalunya fa 24 anys i presideix de l’Associació Ibn Zaydun de Mataró per a artistes i creadors.

MARC VILAJUANA

Marc Vilajuana, jove músic multiinstrumentista i ballarí de contemporània. Interessat en la cultura participativa, ha investigat el tradicional ibèric, sobretot gallec, danses i percussions. Vilajuana ens portarà un repertori musical molt divers enllaçat amb la llengua catalana, les opressions dels Drets Humans en l’àmbit local i algun retall històric.

AMUNT 9

No faltaran les sardanes del grup sardanista Amunt 9, com a símbol identitari català i de fraternitat.

LALI TORRES
KUKA FERNÁNDEZ

Presenten la Festa la Lali Torres i la Kuka Fernández del programa A PROP TEU de TV Sabadell Vallès.

EMPELT (ELECTROGRALLA)

Es tracta d’un recull de peces i tonades populars que, de la mà del productor musical Llibert Fortuny, el músic de Sallent adequa als nous estils musicals; així, aconsegueix que, seguint la idea de J. V. Foix, allò tan vell torni a ser nou.
Melodies com el Toc de castells, el Virolai, una sardana o un pasdoble de Patum arriben sota un nou filtre conceptual.

Mostra els detalls

Data:
10 de desembre de 2023
Hora:
18:00
Categories d'Esdeveniment:
, ,