FESTA SOLIDÀRIA DE LES TRES CULTURES

GALERIA D’IMATGES DE LA FESTA SOLIDÀRIA DE LES TRES CULTURES

Jornada commemorativa
“Dia Mundial de la Diversitat Cultural pel Diàleg i el Desenvolupament”.

La FESTA SOLIDÀRIA DE LES TRES CULTURES va posar en valor la nostra terra com un punt de trobada de diferents cultures, endinsant-nos en la història i el patrimoni cultural que tenim en comú fins a aspectes tan dispars com l’art, la literatura o la gastronomia.

Aquesta proposta posa l’accent en el poder transformador de l’art i la cultura; a través dels valors com la solidaritat, la tolerància i la inclusió. Amb la construcció d’espais de convivència i trobada entre totes les realitats socials que conviuen a Catalunya i la recuperació i posta en valor de les nostres arrels des d’una mirada intercultural, sensibles a les demandes d’una societat cada vegada més rica i diversa.

La nostra terra ha sigut un punt de trobada on varen conviure les conegudes com les Tres Cultures: la cristina, la jueva i la musulmana. Malgrat els esdeveniments polítics i possibles desavinences, la realitat és que la permanència en un mateix lloc d’aquestes tres realitats, que a priori poden semblar molt diferents, ha donat lloc a una sèrie de manifestacions culturals i artístiques singulars.

De les 11 del matí a les onze del vespre va tenir lloc aquesta primera edició de la Festa solidària de les Tres Cultures, que neix amb l’objectiu d’establir un diàleg intercultural que omplirà la plaça Picasso del barri de Campoamor de Sabadell.

Durant tota la jornada es va poder gaudir de la Haima del te social amb servei de pastes, activitats infantils i familiars, tallers culturals com: d’art mudèjar, cançons sefardites, cançons i danses de les Tres Cultures i animació musical marroquí.

La jornada va concloure amb el concert “La Música de les Tres Cultures” amb un compendi de peces andalusines, sefardites, trobadoresques i de cristiandat medieval que ens transportaran a un món imaginari entre Orient i Occident, entre el passat i el futur, entre la tradició i la transgressió. Un espectacle molt pedagògic que ens explica també el nostre passat on les danses íntimes seran la cirereta del pastís.

La ‘Convivència’ va centrar el Diàleg Intercultural on representants de les Tres Cultures van compartir un espai íntim de reflexió.

Programes

Festa Cultural d'època

Tornem al passat des del Santuari de la Salut amb una programació de música, arts escèniques i activitats culturals, lúdiques i educatives.

Ral·li Solidari de Cotxes d'Epoca Inspira Sabadell-Salut

Recuperem el Rally Aplec de la Salut! L’esdeveniment més celebrat i prestigiós de l’aplec de la dècada dels 70.

Cicle Drets

Gitanos, refugiats, persones diverses,... els dediquem un cicle de programacions artístiques en diferents equipaments de la ciutat per reconèixer els drets que tenim.

Fem barri, fem comunitat, fem cultura

Festa de les tres cultures, tallers de danses del món i folk i altres activitats artístiques als Centre Cívics de Sabadell.

Educa Cultura

Les programacions artístiques als centres educatius estaran orientades a desenvolupar l’esperit crític per generar canvis, posant a reflexió temes com el bulling i la diversitat cultural, treballant valors i despertant la consciència social.

Calma

Volem portar “la calma” a les persones, en especial a nenes i nens amb dificultats en l’aprenentatge i en risc d’exclusió social.

Amb el suport de:

Membre adherit a:

Col·laboradors institucionals: