JORNADA COMMEMORATIVA
“DIA MUNDIAL DE LA DIVERSITAT CULTURAL PEL DIÀLEG I EL DESENVOLUPAMENT”.

 

El passat 27 de maig, La FESTA SOLIDÀRIA DE LES TRES CULTURES va posar en valor la nostra terra com un punt de trobada de diferents cultures, endinsant-nos en la història i el patrimoni cultural que tenim en comú fins a aspectes tan dispars com l’art, la literatura o la gastronomia.

Aquesta proposta posa l’accent en el poder transformador de l’art i la cultura; a través dels valors com la solidaritat, la tolerància i la inclusió. Amb la construcció d’espais de convivència i trobada entre totes les realitats socials que conviuen a Catalunya i la recuperació i posta en valor de les nostres arrels des d’una mirada intercultural, sensibles a les demandes d’una societat cada vegada més rica i diversa.

La nostra terra ha sigut un punt de trobada on varen conviure les conegudes com les Tres Cultures: la cristina, la jueva i la musulmana. Malgrat els esdeveniments polítics i possibles desavinences, la realitat és que la permanència en un mateix lloc d’aquestes tres realitats, que a priori poden semblar molt diferents, ha donat lloc a una sèrie de manifestacions culturals i artístiques singulars.

De les 11 del matí a les onze del vespre va tenir lloc aquesta primera edició de la Festa solidària de les Tres Cultures, que neix amb l’objectiu d’establir un diàleg intercultural que omplirà la plaça Picasso del barri de Campoamor de Sabadell.

Durant tota la jornada es va poder gaudir de la Haima del te social amb servei de pastes, activitats infantils i familiars, tallers culturals com: d’art mudèjar, cançons sefardites, cançons i danses de les Tres Cultures i animació musical marroquí.

La jornada va concloure amb el concert “La Música de les Tres Cultures” amb un compendi de peces andalusines, sefardites, trobadoresques i de cristiandat medieval que ens transportaran a un món imaginari entre Orient i Occident, entre el passat i el futur, entre la tradició i la transgressió. Un espectacle molt pedagògic que ens explica també el nostre passat on les danses íntimes seran la cirereta del pastís.

La ‘Convivència’ va centrar el Diàleg Intercultural on representants de les Tres Cultures van compartir un espai íntim de reflexió.

 

Cartell i programa de la Festa:

 

Els mitjans parlen de la festa:

Moments màgics:

 

Imatges de la jornada: