Enguany, la Salut ha tornat als orígens de la seva tradició. S’han introduït noves activitats per a resseguir la història d’aquesta festa, que compta amb més de 300 anys. Milers de sabadellencs han acudit a la seva cita anual al Santuari de la Salut, fent d’aquest aplec un esdeveniment multitudinari.

Inspira Arrels sempre ha estat defensora de retornar a les arrels de la Salut. L’objectiu és preservar i difondre el nostre patrimoni cultural, reconnectar-nos amb el passat i fer que les persones de totes les edats i cultures puguin tornar a sentir-se una comunitat!

Inspira Arrels ha organitzat un vermut i un concert de ball folk i ball de plaça, que ha fet una mirada enrere a la nostra història i l’ha situat en el present, posant en valor la identitat catalana i apropant la diversitat a l’Aplec de la Salut.

L’activitat s’ha realitzat a l’Esplanada de les Oliveres Centenàries del Santuari de la Salut. Voluntaris de diferents cultures, units per la cultura catalana com a nexe d’unió, han participat activament.

Inspira Arrels apropa la diversitat a l’Aplec de la Salut

 

El concert ha estat a càrrec de dos membres del grup Semproniana. Joan Codina, a la veu, flautes i mestre de danses, i Pol Aumedes, a l’acordió, gralla, tarota i també veu del grup, ens han delectat amb la seva actuació. El duet ha interpretat els temes més cèlebres, tradicionals i populars del ball folk i ball de plaça, així com algunes composicions ballables d’en Pol Aumedes. No han faltat valsos, polques, xotis, masurques, cercles circassians, xampanyes, sardanes, jotes, fandangos, salts bascos i borrèies.

Abans del concert, Joan, com a mestre de ball, ens ha ofert un Taller de Dansa Folk per a la ballada durant el concert. L’energia ha estat increïble, amb una gran participació tant en els tallers de dansa folk com en el concert.

Durant el concert, s’ha pogut gaudir d’un ‘vermutillo’ sota la porxada. El vermut musical ha tancat el dia amb una nota alta, deixant a tothom amb somriures i un bon record.

Mirant al futur de les properes edicions de l’Aplec, Inspira Arrels proposa anar més enllà i fer un salt en el temps, tornant al segle passat als entorns del Santuari de la Salut, amb una festa cultural d’època: “Volem que Sabadell recreï l’Aplec de principi del segle passat, amb vestimenta per a l’ocasió i reviure la Fontada de la Salut, amb costelles, botifarra i un bon arròs.”

 

Àudio en directe

 

 

Galeria d’imatges

 

Vídeo

(Pròximament…)