La Festa Cultural d’Època és la que dona sentit al nostre projecte com entitat.

Ja són més de tres els anys que estem treballant en la seva preparació com a ferma i ambiciosa proposta de CIUTAT. És per això que la vàrem presentar al Consistori i entitats de Cultura Popular de la ciutat per tal de fer REVIURE L’APLEC amb la complicitat de tots.

Es tracta d’una festa cultural on tindrem música, arts escèniques i activitats culturals, lúdiques i educatives. Amb un gran protagonisme de la cultura popular catalana.

És una festa d’època on fem una mirada a les nostres ARRELS, la nostra història, memòria i identitat; perquè sols entenent d’on venim podem crear el nostre present, INSPIRAR-NOS i projectar-nos cap al futur.

Serà la pròpia història la que ens faci de fil conductor per teixir el relat de la festa. Una història que mereix ser explicada, recreada i recordada.

La Colla de Sabadell tornarà a escena amb una innovadora RECREACIÓ HISTÒRICA que tindrà lloc en el bressol de Sabadell, d’orígens ibers i romans: el bucòlic enclavament del SANTUARI DE LA SALUT on servirem un maridatge de CULTURA i NATURA.

LA SALUT es convertirà en una FÀBRICA DE SOMNIS durant els dos dies que durarà la Festa. En pròximes edicions farem un recorregut per la Sabadell de diferents èpoques, amb recreacions, teatralitzacions i representacions INSPIRADES en els fets històrics que es van donar en el context de la CATALUNYA del moment.

En la primera edició vestirem el lloc de gala evocant l’esperit de germanor que es respirava en el Santuari de la Salut i l’esplendor de la Sabadell modernista de principis del segle XX. Avions biplans de la primera meitat de segle sobrevolaran la Salut. Cotxes d’època, carrosses, carros, cavalls, i personatges caracteritzats seran també partícips de la festa.

Convidem a l’espectador a iniciar un viatge en el temps, descobrir altres èpoques, despertar la memòria i els records de temps passats. I ho farem sota l’amorosa mirada de la nostra estimada i venerada Patrona de Sabadell: LA VERGE DE LA SALUT.

Reviurem LA FONTADA de la Salut donant bon compte de costelles, botifarres i un bon arròs regant-ho sovint amb llargs tragos de vi com ens recordava en Marian Burguès en el “Sabadell del meu record”.

TORNAREM A SER LA FESTA DEL POBLE!