El 27 de maig de 2023, INSPIRA ARRELS va organitzar la primera edició de la “Festa Solidària de les Tres Cultures”, jornada commemorativa del “Dia Mundial de la Diversitat Cultural pel Diàleg i el Desenvolupament”.

 

Rosa Zaragoza ens va ensenyar a interpretar cançons que formen part  d’un tresor molt antic: la Cultura Sefardí. Cançons que cantaven els jueus quan vivien a la península Ibèrica i després de ser expulsats pels Reis Catòlics, també allà on varen emigrar: Mediterrani Oriental, ex-Iugoslàvia, Grècia, Bulgària i també nord d’Àfrica: Marroc, Tunísia.

Yasmina Larts ens va ensenyar els moviments sagrats de la dansa de la feminitat per excel·lència, amb pinzellades andalusines i llenguatge gestual poètic i ritual provinents de diferents racons d’orient re amb sabors mediterranis, egipcis i perses.

 

Agraïments a:

Rosa Zaragoza té una consolidada carrera professional de més de 30 anys i va rebre el premi Gerald Brenan l’any 1995 pel seu treball de recerca i per posar veu a les músiques d’arrel mediterrània, sefardita i andalusí.

Yasmina Larts, ballarina i mestra de danses àrabs amb 20 anys de formació i dedicació plena a la dansa, transmet tota la saviesa i beneficis de la dansa a cents de dones de totes les edats i procedències, per a connectar amb la pròpia feminitat, l’empoderament personal i la cohesió entre dones.

Xavier Gómez en la producció de vídeo.