Cultura Comunitària com alternativa per a una millor convivència a Sabadell: amb aquest objectiu, l’entitat Inspira Arrels adherida a l’Associació Plataforma Vàlua recentment, planteja quatre propostes principals per aquest 2024.

L’entitat sabadellenca s’ha estrenat amb nota per l’Aplec de la Salut el passat dilluns 13, organitzant un VERMUT I CONCERT DE BALL FOLK, amb un taller previ de danses folk amb dos dels components del grup Semproniana. L’Esplanada de les Oliveres centenàries del Santuari de la Salut va ser l’escenari d’aquesta trobada de convivència i diversitat.  Link a la crònica de la Festa.

Inspira Arrels ens convida el proper 25 de maig a la Plaça de l’Argub a la 2ª edició de la FESTA INTERNACIONAL DE LES TRES CULTURES tornant a posar en valor la nostra terra com un punt de trobada de les cultures: cristina, musulmana i jueva. Link al programa de la Festa.

La Festa té per objectiu establir un diàleg intercultural que omplirà la Plaça Argub. Un dia per seure i prendre un te amb pastetes dolces o salades a la Haima Teteria, tot gaudint de la música i les activitats que organitzem en aquesta edició.

Convivència, racisme i xenofòbia serà el títol de la xerrada matinal en la Haima del te social, seguit del Diàleg Intercultural on representants de les Tres Cultures compartiran un espai íntim de reflexió. En l’equador del matí, Pedro Burruezo i Berna Jones, ens delectaran amb un Concert Literari al voltant de la novel·la Auto-Sufí-Ciènciauna utopia sufí davant del materialisme de la vida moderna. El migdia s’omplirà de música oriental a la ‘Haima del te social’. La tarda arrenca amb més concerts d’artistes internacionals d’aquestes cultures, dansa, animació musical marroquí, contes per la canalla, taller familiar amb introducció històrica d’art mudèjar i poesia. Propostes que ens transportaran a un món imaginari entre Orient i Occident, entre el passat i el futur, entre la tradició i la transgressió.

A l’octubre Inspira Arrels pretén recuperar el Ral·li Aplec de la Salut. L’esdeveniment més celebrat i prestigiós de l’Aplec de la dècada dels 70, amb 33 edicions d’història. Una nova proposta sota el nom RAL·LI SOLIDARI DE COTXES D’ÈPOCA INSPIRA SABADELL-SALUT que ressalta el nostre patrimoni amb una visió més cultural, solidària i inclusiva.

El 25-N tornarà amb una activitat pels més joves i dins del Programa Ciutat i Escola. El passat 2023 l’entitat es va incorporar com a membre del seu Consell d’Entitats.

Inspira Arrels és un projecte cultural i solidari liderat per dones amb accent en la diversitat que neix per la necessitat de comunicar, integrar i apropar comunitats a través de la cultura contemporània d’arrel, la música i les arts escèniques; així com recuperar la memòria històrica del nostre patrimoni cultural.

Notícia publicada a: